Tennisarm therapie

Een tennisarm is een ontsteking van de pezen die hechten aan de buitenzijde van bovenarm. Het betreft hier de strekkers van de hand (ex tensoren). In deze ontsteking zitten geen ontstekingsstoffen. Met onderzoeken wordt steeds meer aangetoond, dat deze klachten mede veroorzaakt worden door triggerpoints. Triggerpoints zijn het gevolg van klachten uit de schouders. Wanneer alleen de ellenboog wordt behandeld is de kans dus zeer groot dat de klachten weer terug komen.

Een tennisarm(ellenboog) kan (in een later stadium) een zeer pijnlijke aandoening zijn, waarbij u weinig of niets meer doet met de aangedane arm. Zelfs het optillen van een licht voorwerp is al teveel.

Tijdens deze massage behandel ik de boven- en onderarm en het gebied rond het schouderblad. Deze massage is ook goed op de massagestoel te doen.

Na de massage leg ik een elastische tape aan om de arm na de behandeling rust te gunnen.

Aanbevolen wordt na een massage extra water te drinken. De afvalstoffen die vrij komen gedurende de massage, worden zo sneller door de nieren afgevoerd. Te weinig afvoer van afvalstoffen kan hoofdpijn en vermoeidheid veroorzaken.