Sportmassage

Sportmassage is niet alleen voor sporters, maar voor iedereen die last heeft van gespannen spieren, hoofdpijn of stress. Een blessure hoeft in dit geval niet altijd sport gerelateerd te zijn, maar kan ook door de dagelijkse werkzaamheden komen. Denk daarbij maar aan een bouwvakker die de hele dag lichamelijke arbeid verricht of aan iemand op kantoor die acht uur per dag achter de computer zit.

Sportmassage is een stevige vorm van massage waarbij verschillende technieken worden gebruikt om toegang te krijgen tot de dieperliggende spierlagen. Bij regelmatige toepassing van sportmassage hou je niet alleen je spieren soepel, maar wordt ook de doorbloeding gestimuleerd en de afvoer van afvalstoffen versneld.

Spieren en de bijbehorende structuren hebben bij belasting vaak veel te lijden. Dit uit zich in bijvoorbeeld spierpijn, vermoeidheid en stijfheid. Sportmassage is een goede manier om het herstel na inspanning te bevorderen en als hulp ter voorbereiding op lichamelijke belasting. De massage is er vooral op gericht ongemakken te bestrijden. Massages kunnen spierpijn voorkomen of verminderen en het herstelproces versnellen en ondersteunen.

Voorafgaande aan de eerste behandeling zal er een intakegesprek plaatsvinden. Daarin vraag ik wat persoonlijke en medische gegevens. Ook zal er worden gekeken naar de eventuele klachten hierna zal er worden besproken hoe de behandeling er uit zal gaan zien.

Aanbevolen wordt na een massage extra water te drinken. De afvalstoffen die vrij komen gedurende de massage, worden zo sneller door de nieren afgevoerd. Te weinig afvoer van afvalstoffen kan hoofdpijn en vermoeidheid veroorzaken.